De voorbereidingen

Zodra we weten dat de toren door ons gekocht gaat worden, gaan we aan de slag. We ontwerpen voor binnen en buiten: maken een indeling van het gebouw en het perceel, kiezen van de juiste en passende installaties (elektra, ventilatie, hydrofoor, verwarming, afvoer, water, open haard, luchtbehandeling, telefonie, wifi, etc. ), zoeken naar oplossingen voor de ronde en dikke muren, de oude ramen, het ijzeren reservoir (hoe krijg je dat aangenaam qua akoestiek en temperatuur), de oude houten trappen, de open haard (hele lange haardpijp nodig)….. en nog veel meer.

We leren welke omgevingsvergunning precies nodig is voor het openmaken van de jaren geleden dichtgemetselde raamopeningen, voor de verbouwing van het pand, het aanleggen en aansluiten van hemelwaterafvoer en riolering, de bouw van de garage, het maken van een uitrit, etc.   De watertoren is een Rijksmonument en ligt in een buurt die is aangemerkt als beschermd dorpsgezicht. Dat betekent veel wet- en regelgeving waarover vele partijen wat te zeggen hebben. Veel overleg dus.

We zoeken deskundige hulp bij dit project en kiezen leveranciers (aannemer, tuinbedrijf), materialen & oplossingen. Zowel bouwkundig als voor zaken als keuken, badkamers, toiletten, tegels, kleuren, verlichting besteden we vele uren aan praten, kiezen, voelen, bekijken.