Onder het waterreservoir bevindt zich de lekzolder, waar het water wat van het reservoir af droop, opgevangen werd.

De verdieping met het kleinste vloeroppervlak is de lekzolder, direct onder het vat. Je kijkt hier tegen de onderkant van het vat aan. De muur van de lekzolder is de bovenzijde van de s2014-07-28 5e verd trap naar 6echacht.
Door deze verdieping lopen nog steeds de 2 standleidingen die oorspronkelijk door de hele toren gingen: de aan- en afvoerleiding en de overstortbuis.

De lekzolder – met een vloer van gemetselde bakstenen en een betonachtige afwerking – ving het condenswater op dat van het reservoir afdroop. Middels een
gaatje in de vloer werd dat water afgevoerd.

Oorspronkelijk kon je naar het dak vanaf deze lekzolder: via een deurtje was de trap naar het dak bereikbaar. Nu hebben we het reservoir ontsloten via een nieuwe trap. Deze kon geplaatst worden door een opening te maken in de holbodem (zie reservoir).